Кадрове питання

             День кар’єри

“День кар’єри”, який щороку організовують у кооперативному  економіко-правовому коледжі, – майданчик, де роботодавці мають можливість особисто поспілкуватися із випускниками різних спеціальностей. Кадрові служби  шукають освічених молодих фахівців, які мають належні знання та бажання працювати.Випускники ж прагнуть віддати перевагу тим, хто пропонує належні умови праці та гідну заробітну плату. Завдяки такому спілкуванню можна знайти предметний та результативний компроміс, який посприяє у вирішенні кадрової проблеми  в організаціях споживчої кооперації.

Адже загальнодержавні проблеми нестачі кадрового потенціалу не оминули й нас.

Зустріч кадровиків із випускниками коледжу традиційно проходила у форматі діалогу: детально розповідали про специфіку роботи та  актуальні вакансії.

Зі слів директора коледжу Степана Добридника,  День кар’єри є своєрідним трампліном для випускників. Адже спілкуючись із представниками кооперативних організацій, вони отримують знання про сучасний ринок праці, в якому напрямку треба рухатися та розвиватися.

  • Кадрове питання нині досить гостро стоїть на порядку денному практично кожної кооперативної організації області, – каже директор департаменту кадрів та організаційно-кооперативної роботи споживспілки Ганна Шлеюк. – Найбільше потребуємо працівників робітничих професій: продавців, кухарів, барменів, офіціантів. Є організації, куди потрібно й спеціалістів, зокрема, бухгалтерів. Цього року кооперативний коледж закінчує 297 молодих спеціалістів, 32 з них здобули робітничі професії. Після отримання дипломів значна частина випускників, приміром, технологічного відділення планує розпочинати трудову кар’єру, інша – освоювати спеціальність “Харчові технології”. Чимало студентів інших відділень  хочуть продовжувати навчання у вищих навчальних закладах споживчої кооперації, зокрема, Львівському торговельно-економічному університеті. Відтак, маємо максимально ефективно використати можливість зустрічі із випускниками: пропонуємо ж бо офіційне працевлаштування, що важливо в нинішній час, гарантований соціальний пакет. До речі, якщо навіть випускник сьогодні не прийшов на роботу, кадровики, як правило, підтримують із ним зв’язок. Кооперативний коледж має стати незмінною базою підготовки спеціалістів та працівників робітничих професій для системи споживчої кооперації.

Важливим напрямом роботи навчального закладу і роботодавців є організація виробничої практики студентів саме  в кооперації. Адже отримавши не лише теоретичні знання, а й практичні навики, випускники зможуть одразу розпочати трудову кар’єру.

Серед таких – випускниця групи ТКМ-33 Марія Баранчук, яка навчалася за направленням хлібокомбінату Березнівського райспоживтовариства, виробничу практику проходила у “Продоб’єднанні”. Планує працювати товарознавцем у цій же організації та заочно навчатися у Львівському торговельно-економічному  університеті.  До слова,  все життя в кооперації району пекарем трудиться її мама Світлана Баранчук.

Планує розпочати трудову кооперативну кар’єру й випускниця групи Б-32 Катерина Гук. Вона — наймолодша представниця кооперативної династії Гуків: впродовж 40 років очолював Шпанівське споживче товариство її дідусь Володимир Флорович, нині естафету перейняв тато.

– Завдяки Дню кар’єри торік у Зорянське споживче товариство прийшов працювати бухгалтером молодий фахівець –  Дмитро Гусак, – ділиться заступник голови правління з кадрів Рівненської райспоживспілки Людмила Наумюк. – Хлопець швидко влився в колектив, добросовісно виконує свою роботу. Гадаю, й Катерина, як претендентка на диплом із відзнакою, зуміє проявити себе. А допомогати молоді у споживчій кооперації є кому.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.