У центрі містечка Березне – на майдані Незалежності – тепер є символ незламності українського духу: знаменитий керамічний півник із Бородянки. Той, який дивом уцілів на одному з балконів після жахливих бомбардувань. І якого так символічно його власниця подарувала Прем’єр-міністрові Британії Борису Джонсону.

А вже невдовзі в поліському містечку з’явився такий двометровий півник: його виготовив скульптор із Харкова Олександр Сердюк. До гостинного й затишного Березного він змушений був утекти від суцільних обстрілів, – але не може сидіти, склавши руки. От і створив таку символічну красу. Щоб додати оптимізму березнівчанам та гостям містечка.

Голова Березнівської територіальної громади Руслан Пилипчук підтримав ідею: рішення встановити скульптуру в центрі Березного з’явилося одразу.

  • Тепер усі ми залюбки тут фотографуємося. І гості міста – також: отака в нас з’явилася нова туристична локація. Для мене це ще й символ сонця: саме півень голосно сповіщає нам про новий день, про те, що сходить сонце. Так і буде: тьма разом із росією піде в небуття, а Україна яскраво розквітне в сонячних променях. Принаймні, тут, у тилу, робимо для цього все, – щиро каже голова правління Березнівського райспоживтовариства Катерина Чухрай.

До речі, Березнівська територіальна громада вже прийняла понад 2 тисячі вимушено переміщених осіб із гарячих точок України.