3 мільярди 230 мільйонів гривень – саме стільки податків надійшло до місцевих бюджетів Рівненщини за 5 місяців надскладного року.  Порівняно з відповідним періодом минулого, мирного, маємо приріст у 14 відсотків, –  або майже 400 мільйонів: а це надважливо в умовах війни.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Віталій Коваль:

«Бюджет області перевиконано. Після розширення повноважень Рівненської ОВА ми оптимізували видатки по комунальних закладах. Завдяки постійним зустрічам та роботі з бізнесом вдалося не зменшити дохідну частину, зберегти робочі місця і забезпечити сплату податків». До речі, основним складником податкових надходжень є ПДФО – це майже 2, 5 мільярда гривень.

Віталій Коваль відзначив чітку відповідальну позицію бізнесу, що забезпечує розвиток економіки регіону, а також наближає нашу перемогу, зокрема, на економічному фронті.

Кооперативний бізнес – саме такий: цілком реалістичний і відповідальний. Тож у названих вище мільярдах – понад 30 мільйонів податків та обов’язкових платежів, які сплатили підприємства та організації споживчої кооперації краю.

Тож на адресу голови правління Споживспілки Петра Бараша днями надійшов лист-подяка від виконувача обов’язків начальника головного управління ДПС області Владислава Грабового такого змісту:

«У цей складний воєнний час ви продовжуєте підтримувати нашу державу та сумлінно сплачувати податки. Саме завдяки вашим зусиллям функціонують економіка, армія і держава, саме завдяки вашій відповідальності та патріотизму Рівненщина з початку року спрямувала до загального фонду Державного бюджету понад два мільярди гривень. Дякую вам за розуміння та фінансову підтримку нашої держави».

  • Розцінюю ці слова як подяку кожному кооператору з нашої великої родини. Тим, хто незважаючи на повітряні тривоги, не залишає робочого місця, а йде до людей із добром. Тим, хто попри розрив чималої кількості зв’язків із постачальниками, не залишає наші магазини без товарів. Тим, хто долаючи перебої з пальним, усе ж вчасно доставляє товари до магазинів. Тим, хто оперативно перелаштував виробництво для допомоги фронту та територіальній обороні, – каже голова правління Споживспілки Петро Бараш.