Поярмаркували на славу

Напередодні Покрови у Рівному відбуваються традиційні осінні ярмарки. Перші торги пройшли – у парку “Хімік” 28 вересня, другі, відбудуться 12 жовтня, традиційно, на вулиці Князя Романа.

Незмінними  учасниками покровських ярмаркувань є кооператори. Без них, стверджують організатори та постійні покупці, свято було б не таким цікавим. Вправні досвідчені ярмаркувальники  демонструють високий рівень підготовки та обслуговування. Тому рівняни та гості міста йдуть за смачною, свіжою та якісною продукцією до кооператорів. А ще вони вміють привабити покупців не лише кулінарними та кондитерськими виробами, а й стилізованими, прикрашеними українською атрибутикою, наметами.

Участь у ярмарку 28 вересня взяли спілчанці Березнівського, Рівненського, Костопільського, Млинівського  районів та «Заготівельно-виробничо-збутового комбінату» облспоживспілки.

Кооператори робили максимум, аби покупці робили покупки, саме у них.  Скажімо, виробничники Заготівельно-виробничо-збутового комбінату пропонували надзвичайно широкий асортимент виготовленої продукції –  джеми, варення,  соки,  ароматні огірки з помідорами, хрумку капусту.  Вгиналися вітрини у кооперативних ятках і від м’ясної продукції: сала, підчеревини,  м’яса, ковбас, шинки, домашньої ковбаси, копченостей… Тут була не лише свіжа свинина та напівфабрикати, а вже спечені смачні українські делікатеси. Пропонували й розмаїтття солодкої продукції: асортимент тортів, тістечок, печива та рулетів, здається, міг задовольнити найвибагливішого гурмана. Торгували і фасованими смаколиками, й ваговими. Відтак, покупець мав можливість обрати, скільки і чого він хоче придбати.

І який же ярмарок без шашликів та смачного козацького кулішу зі шкварками? Ось тут досвідчені ярмаркувальники-кооператори проявили себе професійно та злагоджено — подбали, аби гостям було затишно та комфортно, для цього встановили столики зі стільцями. Аромат свіжоспеченого м’яса, здається, не міг залишити байдужим жодного любителя поярмаркувати. А ще скуштувати гарячих страв кликав прохолодний ранок. Відтак, рівняни та гості мали можливість не лише придбати необхідні  продукти харчування, посмакувати смачними стравами, а й відпочити та просто поспілкуватися. Отож, ярмаркували, як і годиться!

Відтак, гості були задоволені та й кооператори від наполегливої праці отримали відповідне моральне та матеріальне задоволення. А ще  покровське ярмаркування вкотре доводить, що активні форми торгівлі  – актуальні у всі часи.